Over ons

Welkom bij De Verhalen van Groningen!

Missie

Stichting De Verhalen van Groningen vertelt op een verrassende en laagdrempelige manier verhalen over de cultuur en de geschiedenis van de provincie. Die verhalen maken we samen met inwoners en bezoekers van Groningen en met de (cultuur)historische organisaties in de provincie. We vertellen de verhalen online, maar ook met activiteiten en op locatie.

Wat vindt u op deverhalenvangroningen.nl?

Op deze website kunt u struinen door het (culturele) erfgoed van de stad en provincie Groningen. Lees herinneringen aan Groningen ten tijde van grote gebeurtenissen en belangrijke periodes, bekijk foto’s en beelden van heel vroeger tot vrij recent en leer over de ontstaansgeschiedenis van het unieke Groninger landschap. Naast historische verhalen biedt deze site u de kans kennis te maken met de vele instellingen die zorg dragen voor het behoud en beheer van de cultuur en historie van de provincie Groningen. Waar zijn ze te vinden? En wat staat er bij hen op de agenda?

Schrijf mee!

De Verhalen van Groningen zijn nooit af en iedereen, professional of niet, kan zijn of haar steentje bijdragen. Ook u kunt eraan meeschrijven! Neem contact met ons op om uw verhaal te laten plaatsen. U kunt ons mailen via info@deverhalenvangroningen.nl of het reactieformulier op deze site invullen.

Geschiedenis van De Verhalen van Groningen

De voorloper van De Verhalen van Groningen is Het Verhaal van Groningen. Die website is in 2006 opgericht op initiatief van de Provincie Groningen. Een aantal van deze instellingen waren via een stuurgroep nauw betrokken bij de site: Biblionet Groningen, Bureau Groninger Taal en Cultuur (RUG), Groninger AudioVisueel Archief, Groninger Forum, Groninger Landschap, Groninger Museum, Huis van de Groninger Cultuur, Libau, Museumhuis Groningen, RHC Groninger Archieven en Stichting Oude Groninger Kerken.

Sinds begin 2014 is Het Verhaal van Groningen van naam veranderd: De Verhalen van Groningen. Daarmee geeft de stichting aan dat er niet één verhaal is, dat de gehele provincie omvat. Juist die veelheid en veelzijdigheid aan verhalen typeert Groningen. Met deze vernieuwde website willen we die diversiteit beter tot haar recht laten komen. 

Contact

De Verhalen van Groningen 
Gedempte Zuiderdiep 22 
9711 HG Groningen 
050-2110503
info@deverhalenvangroningen.nl

Of neem contact op via ons contactformulier.