Verhalencafés

Uw omgeving, uw woonplaats, uw familiegeschiedenis en uw verhaal.

Verhalencafés
Personeel van woningbouwvereniging Gruno op een terras tijdens een personeelsuitje in 1959. - Foto: www.beeldbankgroningen.nl (2437-0764)

Als De Verhalen van Groningen verzamelen wij verhalen van Groningers over Groningen en vertellen deze door. Verhalen leven, verhalen vertellen leert over de geschiedenis en zorgt voor verspreiding van de geschiedenis. Door de hele provincie zijn er historische verenigingen, archieven, musea, bibliotheken en particulieren die dit ook (willen) doen. 

Daarom bieden wij u een overzicht van deze verhalenavonden. Waar en wanneer kunt u in uw omgeving aanschuiven bij een verhalenavond, een erfgoed café of een gezellige middag om te vertellen over vroeger en te luisteren naar verhalen? Elke plaats heeft zijn eigen invulling, thema en uitgangspunt. En elke bezoeker brengt zijn eigen verhaal mee. Vertelt u ook graag uw verhaal? Bezoek een verhalenavond in uw eigen omgeving! Of organiseert u een verhalenavond? Meldt het via info@deverhalenvangroningen.nl en we nemen uw evenement op in onze agenda.

19 november - Een koffer vol feestelijke verhalen - Loppersum

De Historische Vereniging Loppersum en De Verhalen van Groningen organiseren een verhalencafé met als thema 'feestdagen'. Verteller Harry van der Klei neemt met de aanwezigen een duik in koffers vol oude spulletjes en haalt aan de hand daarvan herinneringen en anekdotes op. Over de keer dat Sinterklaas een beetje dronken was, over langs de deuren gaan met Sint Maarten en over typische gebruiken met kerst. Ook de kniepertjes en het nieuwjaarszingen komen aan bod. De verhalenavond wordt op 19 november gehouden in het Dorpshuis van Loppersum en begint om 20.00u. Voor meer informatie neemt u contact op met info@hist.ver.loppersum.nl.

Zelf een verhalencafé organiseren?

Organiseert u zelf een verhalencafé? Of wilt u deze in samenwerking met De verhalen van Groningen organiseren? Laat het ons dan weten via info@deverhalenvangroningen.nl.

Eerdere verhalencafés

9 augustus 2015: Historische Dagen Verhildersum: Spelen en spullen en spelletjes op het schoolplein.

25 en 26 juli 2015: De eerste editie van ZomerWelVaart met verhalencafés met een nautische insteek. Lees hier Scheeps- en schippersverhalen tijdens ZomerWelVaart.

25 april 2015: Verhalencafé in het Muzeeaquarium Delfzijl over de oorlog en bevrijding. Lees hier Levendige herinneringen aan de bevrijding van Delfzijl.

9 maart 2015: 'Zwembadverhalen' in Hoogezand-Sappemeer. Lees hier Een bassin vol herinneringen.

Veteranen van Be Quick drinken in 1939 een biertje op een terras op Schiermonnikoog. - Foto: www.beeldbankgroningen.nl (1470-1294-0059)
Veteranen van Be Quick drinken in 1939 een biertje op een terras op Schiermonnikoog. - Foto: www.beeldbankgroningen.nl (1470-1294-0059)